Wie Wij Zijn


Wij zijn drie zelfstandige haptotherapeuten die samenwerken in twee verschillende praktijken. Binnen de samenwerking inspireren en motiveren we elkaar om tot verdieping te komen en van elkaar te blijven leren. Samen kun je meer bereiken. Wij geloven dat we meer zijn dan de som der delen. Daar gaat Haptonomie ook over. Als je meer verbonden bent, dan voelt het leven lichter.


Violette Schnetz

Haptotherapeut


 

Voordat ik mij vestigde als haptotherapeut heb ik als facilitair manager gewerkt bij de overheid en in de zorg. Ik vond dit leuk werk, tot ik me op een gegeven moment bewust werd dat mijn interesse vooral uit ging naar wat de medewerkers bewoog of wat hen belemmerde prettig in het leven te staan. Het luisteren en coachen ging me goed af en ik besloot me daar meer in te ontwikkelen en verdiepen. Na een basisjaar bij Synergos was het voor mij duidelijk dat ik me verder in de haptonomie wilde bekwamen.

In de opleiding heb ik ontdekt dat ik door meer van mezelf te voelen en mijn eigen gevoelens te erkennen ik hier makkelijker betekenis aan kon geven. Ook mijn manier van communiceren werd duidelijker. Mijn houding, manier van bewegen en de beleving van mijn lijf vallen meer met elkaar samen en dat heeft een positieve invloed op mijn contact met anderen. De kennis en ervaring van het expressief maken van angst, verdriet of boosheid neem ik elke dag mee in mijn leven, ook in mijn praktijk. Dit doe ik op mijn eigen wijze, soms serieus, maar ook met speelsheid en plezier.

In mijn privéleven woon ik samen met een lieve man en houd ik me graag bezig met dansen, yoga, sporten en de wereld een beetje mooier maken.

Bij Synergos in Amersfoort heb ik de Post HBO vakopleiding voor Haptonomie gevolgd.

Mijn werkdagen zijn:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag


 

Maimoene van der Steen

GZ-Haptotherapeut


 
 

Mijn benadering is zowel verdiepend als speels en direct. Als behandelaar ben ik opzoek naar jouw kwaliteiten en goed in staat om patronen te zien. Ik werk vanuit nieuwsgierigheid naar hoe jij beweegt en wat jou beweegt. Hoe jij in het leven staat en waarom jij met jouw specifieke hulpvraag komt.

Toen ik kennismaakte met haptotherapie voelde ik me tegelijkertijd verwonderd en geraakt. In eerste instantie heeft haptonomie mij stil laten staan bij wat ik ervaar en voel in het dagelijks leven, iets waaraan ik normaal gesproken snel voorbijging. Door dit elke keer weer mee te nemen en mij bewust te zijn van wat ik in de situatie zelf ervaar, krijg ik ruimte en vrijheid om opnieuw keuzes te maken over mijn handelen.

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige zoon. Na mijn opleiding tot klinisch en gezondheidspsycholoog ben ik als pedagogisch beleidsmedewerker en directie /bestuurder gaan werken op een kindercentrum. Hiernaast heeft sporten altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Bij Synergos in Amersfoort heb ik de 4 jarige Post HBO vakopleiding voor Haptonomie gevolgd.

Mijn werkdagen zijn:
Dinsdag, donderdag en vrijdag


Jan Tigges

GZ-Haptotherapeut


 
 

In de 20 jaar die ik als fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik mij bewust geworden dat de lichamelijke klachten van mijn cliënten vaak een psychische- en/of emotionele component bevatte. Na een korte verdieping in de manuele therapie en psychologie, gaf de ontdekking van het vakgebied van de haptonomie in de 90er jaren mij een antwoord op de vragen die ik toen had. De lichamelijke- en psychische klachten die zich voordoen in ons menselijk lichaam, blijven mij na al die jaren nog steeds fascineren. Vanaf het eerste moment wist ik: dit wil ik ook kunnen. Voor mij voelde het alsof het lichamelijke en het geestelijke samenvielen en de strijd tussen deze twee polariteiten zich oploste. Een vorm waarin het denken en voelen meer met elkaar samen”werken”.
Bij Synergos in Amersfoort heb ik de Post HBO vakopleiding voor Haptonomie gevolgd.


Mijn werkdagen zijn:
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Fotografie door Patrick Rietvelt